Banánový koláč z ovsených vločiek
Banánový koláč z ovsených vločiek. Predstaviť si pod tým môžete vynikajúce a jednoduché raňajky. Pripravíte večer a ráno už len upečiete. Chuť dozlatista upečených ovsených vločiek a orechov v základe dokonalo dopĺňa sladká chuť upečených kúskov banánu. To všetko obohatené o krásnu vôňu škorice, ktorá vám rozvonia celý byt. Skrátka dokonalé.
Taký je banánový koláč z ovsených vločiek. Jednoduchý, rýchly a predsa lahodný.
…
Ak ste teda hľadali niečo, čo by ste si upiekli, tento banánový koláč z vločiek je ideálnym kandidátom na raňajky. A nie hocijaké. Príjemné víkendové raňajky, počas teplého jarného rána, kedy môžete minimálne do 9:00 pobehovať po dome v pyžame.
Je to jedno z tých krajších rán, kedy nepobehujete v panike po dome, nekontrolujete každú sekundu hodinky, stihnete do seba naliať čaj, zjesť raňajky a z domu neodchádzate 10 minút predtým, ako ste „tam“ mali byť.
...pečieme? Pečieme.

…
.
Banánový koláč z ovsených vločiek
.
Obyčajný čas prípravy: 30 minút + 28 minút pečenia (+ noc v chladničke)
Môj čas prípravy: 45 minút (bez pečenia a chladenia)
do akejkoľvek sklenenej misy z varného skla (môže ísť do rúry)
ja som použila tzv. jánsku misu

Ingrediencie
- 200 g ovsených vločiek
- 75 g kryštálového cukru
- 60 g nasekaných orechov
- 1 ČL prášku na pečenie
- štipka soli
- ½ mletej škorice
- 2 veľké zrelé banány (alebo 3 menšie) – z toho 1 banán ako ozdoba navrch
- 400 ml mlieka
- 1 vajíčko
- 2 PL roztopeného chladného masla (asi 40 g)
Postup
Vo veľkej miske zmiešame dohromady všetky suché ingrediencie – ovsené vločky, cukor, orechy, prášok na pečenie, soľ a škorica. Misku odložíme nabok.
V ďalšej, menšej miske zmiešame mlieko, vajíčko a roztopené (už vychladnuté) maslo. Túto tekutú zmes vlejeme do už pripravenej suchej zmesi a poriadne zamiešame.
1 banán (alebo 2 menšie) nakrájame na kolieska. Kolieska poukladáme tak, aby pokryli celé dno sklenenej misy. Zvyšný banán rozkrojte na polovicu. Jednu polovicu popučte, pridajte do základu (zmesi, „cesta“) a zamiešajte. Druhú polovicu pozdĺžne rozkrojte (tak, ako môžete vidieť na fotke) – tá pôjde navrch.
Do sklenenej misy na poukladané kolieska banánu vylejeme zmes („cesto“) a navrch uložíme rozkrojené kúsky banánu. Misu zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky najlepšie na noc (alebo minimálne na 6 hodín).
Ráno, po tom, ako bol koláčik cez noc v chladničke, misu odbalíme z fólie a koláč dáme piecť na 175°C na 28 – 30 minút.
Po dopečení necháme koláčik len trošku vychladnúť, tak, aby bol stále ešte teplý.
A už len vychutnávame 🙂

.
Moje tipy k receptu
.
- Najideálnejšie je, ak si koláčik pripravíte ešte večer, dáte ho na noc do chladničky a ráno ho len upečiete – jednoducho skvelé a rýchle raňajky 🙂
- Tento banánový koláč z ovsených vločiek chutí najlepšie horúci alebo minimálne teplý, preto ho po dopečení nechajte vychladnúť iba na chvíľku. Koláč nie je nutné odkladať do chladničky, stačí ho nechať v rúre.
.

.
———————————————————————–
Banánový koláč z ovsených vločiek do 2 €?
Chceš si napiecť tento vynikajúci banánový koláč z ovsených vločiek a spríjemniť si víkend? Ale zaujíma ťa, koľko tento koláč bude stáť?
Zadaj sem svoju e-mailovú adresu a ja ti pošlem e-mail s celým rozpisom ingrediencií (nákupný zoznam) aj s cenami, koľko čo bude stáť, a aj celkovou sumou nákupu 🙂
Vyjde lacnejšie ako v kaviarni? Presvedč sa 🙂
———————————————————————–
.
.

…
Majte sa najsladšie, ako sa dá 🙂
Laura
Ak sa chystáte banánový koláč z ovsených vločiek v najbližšej dobe piecť, mám tu pre vás tip na článok, ktorý uľahčí každé vaše pečenie a možno aj zlepší výsledok vášho pečenia – 9 vecí, ktoré by ste mali spraviť PRED každým pečením
.
Inspiration by: recept na skvelý banánový koláč z blogu A Beautiful Mess