Horúca čokoláda bez čokolády (iba z kakaa)

Tak …skutočne je to tu …horúca čokoláda, nový rok 2020 a 1. narodeniny môjho blogu 🙂

Keď som sa ráno zobudila ani som si to poriadne neuvedomovala, ale skutočne, zajtra (dnes) je už nový rokrok 2020 — teda vlastne už o pár hodín. Myslím si, že niet prečo stresovať ani sa obávať nového roku. Podľa mňa bude dokonalý a taký ako má byť. Je zbytočné stresovať sa niečim, čo dopredu nevieme povedať, ako dopadne. Život a aj všetko v ňom je jednoducho cesta, dobrodružstvo a nikdy nebude poriadne pripravený na to, čo príde. A jedna z najdôležitejších vecí, ktoré som sa naučila počas môjho prvého roku s týmto blogom je to, že si máme vychutnávať proces – a dosiahnutý cieľ je šľahačkou a čerešničkou na torte 🙂

Tak si zaspomínajte na úspechy aj pády roka 2019, pripravte si sny a plány na rok 2020, ale nepreháňajte to s plánovaním a hlavne si nezabúdajte vychutnať každý moment, ktorý vám život pripraví – či už vytúžený alebo nečakaný.

Horúca čokoláda recept - tisíc a jedna chuť

Zatiaľ si, ale vychutnajte koláčiky, novoročné momenty a túto skvelú horúcu čokoládu, ktorá síce napadne pripomína puding, ale je poriadne hustá, vonia po škorici a je dokonalá na chladné zimné dni 🙂

Horúca čokoláda (nielen) k príjemným chvíľam v novom roku

Obyčajný čas prípravy: cca 25 minút

Môj čas prípravy: 45 minút

Porcie: cca 6 – 7 menších šálok

Horúca čokoláda recept - tisíc a jedna chuť

Ingrediencie

  • 800 ml mlieka
  • 6 ČL kukuričného škrobu
  • 5 ČL kakaa
  • Cukor podľa chuti (odporúčam 4-5 PL)
  • 1/3 ČL škorice (tlčenej)

Postup

Do menšieho hrnca vylejeme mlieko a pridáme všetky ostatné ingrediencie. Zohrievame na miernom plameni a miešame (najprv metličkou, neskôr vareškou) až kým nám zmes nezhustne. Hrniec odstavíme zo sporáka a ešte horúcu lejeme čokoládu do menších pohárov. Prípadne môžete dať navrch mini-marshmallows. A voilà, horúca čokoláda bez čokolády je na svete 🙂

Bon appétit 🙂

horúca čokoláda s čokoládovou šuhajdou, medovníkmi a sušienkami a čečina

———————————————————————–

Reklamná pauza

Nechceš už nikdy premeškať žiadny nový príspevok? Chceš sa dozvedieť aj info zo zákulisia môjho pečenia a zároveň každý mesiac dostať tie najčerstvejšie gastrotipy?

Tak sa prihlás do klubu gastro-osôbok (newslettera) a buď vždy informovaný. Chceš vedieť viac o newsletteri a aj o tom, ako sa tam môžeš prihlásiť?

———————————————————————–

horúca čokoláda s čokoládovou šuhajdou, medovníkmi a sušienkami a čečina

Koľko vás to bude stáť?

  • 800 ml mlieka                                                           0,60€  (1 liter)
  • 6 ČL kukuričného škrobu                                        0,80€  (200 g)
  • 5 ČL kakaa                                                                     1€    (100 g)
  • Cukor podľa chuti (odporúčam 4-5 PL)                0,80€  (1kg)
  • 1/3 ČL škorice (tlčenej)                                            0,20€  (30g)

SPOLU: 3,40€

za predpokladu, že máte doma niektoré z týchto ingrediencií…

  • 800 ml mlieka                                                           0,60€  (1 liter)
  • 6 ČL kukuričného škrobu                                        0,80€  (200 g)
  • 5 ČL kakaa                                                                     1€    (100 g)
  • Cukor podľa chuti (odporúčam 4-5 PL)                0,80€  (1kg)
  • 1/3 ČL škorice (tlčenej)                                            0,20€  (30g)

SPOLU: 0,80€

Tak si užite posledné momenty v roku 2019 a ešte viac si užite tie v novom roku 2020 🙂 Prajem vám rok plný úspechov, milých prekvapení a zdarov a takto o rok nás hádam tu na blogu bude viac, žeby 1000? 😀 Uvidíme čo rok prinesie a kam nás život zavedie.

Majte sa najsladšie, ako sa dá 🙂

Laura

Inspiration by: recept na výbornú horúcu čokoládu z francúzskeho blogu Carnets parisiens