Domáci kinder mliečny rez – koláčik za 1€, napečený z 5 ingrediencií

Recept na jednoduchý kinder mliečny rez

Niektoré dezerty akoby vo vás vyvolali spomienky na útle (či neútle) detstvo, keď si kúsok z nich vkladáte do úst a nemôžete sa dočkať, kedy ucítite tu istú chuť ako kedysi. A vtedy sa vám v hlave vynoria spomienky na šťastné momenty, ktoré ste kedysi prežili. Sú zabudnuté v čase, ale zachované vo vašom srdci. Navždy.

Akoby mali tie koláče pamäť. Zakaždým, keď pocítite ich chuť alebo ucítite ich vôňu, spomeniete si na tie isté čarovné momenty, aké vaša myseľ a srdce zaznamenali vtedy, keď ste si vychutnávali tento koláčik. Medzi takéto koláčiky z detstva nepochybne patria „babkine špeciality“ a taktiež „mamine delikatesy“.

A medzi sladké dobroty z detstva nepochybne patrí aj kinder mliečny rez. Domáci zrejme nikdy nebude taký nadýchaný ako z obchodu. Nikdy nebudú chutiť rovnako. Nikdy.

Ale je čas na nové chute a spomienky. Tie staré tam vždy budú. A tie nové tiež. Aby ste tento domáci jednoduchý kinder mliečny rez mohli raz napiecť svojím deťom, vnúčatám – aby mohli povedať o kinder mliečnom reze, že to bol „koláč ich detstva“.

Teraz si ho ale vychutnajte vy. Kinder mliečny rez. Domáci, nie z obchodu. Rovnaký nebude. Bude lepší. Presne taký, aký si ho napečiete. Presne pre vás. Do polhodinky – pripravený aj zjedený.

Tak čo, pečieme?

Kinder mliečny rez - koláčik za 1€, napečený z 5 ingrediencií

.

Kinder mliečny rez – netradičný koláčik z detstva

.

Obyčajný čas prípravy: 30 minút (+ 10 minút pečenie)

Môj čas prípravy: minimálne 1 hodina (bez pečenie)

na plech s rozmermi približne 42 x 29 cm

Kinder mliečny rez - koláčik za 1€, napečený z 5 ingrediencií

Ingrediencie

korpus

  • 5 vajíčok
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g kakaa

náplň

  • 1 balíček vanilínového cukru (asi 20 g)
  • 250 g  roztierateľného tvarohu

Postup

Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Zo žĺtok a cukru vymiešame penu. Bielka preložíme do čistej misky a vyšľaháme z nich sneh. K vyšľahaným žĺtkom s cukrom postupne pridávame a zamiešavame kakao. Ku kakaovému cestu pridáme sneh z bielok a tiež opatrne, postupne zamiešavame.

Plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a rozotrieme ho (v rámci možností) až ku krajom plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 190°C cca 10 minút.

Kým sa nám pečie korpus, zmiešame si tvaroh s vanilínovým cukrom.

Keď korpus vychladne, prerežeme ho na polovicu. Jednu polovicu natrieme tvarohovým krémom a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

Kinder mliečny rez dáme do chladničky schladiť – najlepšie na celú noc.

A potom už len krájame a vychutnávame.

Nech vám chutí.

Kinder mliečny rez - koláčik za 1€, napečený z 5 ingrediencií

.

Moje tipy k receptu

.

*Či sú už bielka správne vyšľahané zistíme tak, že misku mierne obrátime nadol, ak sa sneh nedrží pevne na dne, zrejme ešte nie je poriadne vyšľahaný – zároveň však dajte pozor, aby ste ho neprešľahali.

*2 Ak by bolo cesto po pridaní kakaa príliš husté (taká kakaová guča :D), môžete pridať trochu mlieka.

———————————————————————–

Kinder mliečny rez do 1 €?

Chceš si napiecť tento vynikajúci kinder mliečny rez a spríjemniť si víkend? Ale zaujíma ťa, koľko tento koláč bude stáť?

Zadaj sem svoju e-mailovú adresu a ja ti pošlem e-mail s celým rozpisom ingrediencií (nákupný zoznam) aj s cenami, koľko čo bude stáť, a aj celkovou sumou nákupu 🙂

Vyjde lacnejšie ako v kaviarni? Presvedč sa 🙂

    *kliknutím na tlačítko "potvrdiť" vyjadruješ súhlas s ochranou osobných údajov - nájdeš nižšie, v pätičke

———————————————————————–

Kinder mliečny rez - koláčik za 1€, napečený z 5 ingrediencií

Majte sa najsladšie, ako sa dá 🙂

Laura

Ak sa chystáte kinder mliečny rez v najbližšej dobe piecť, mám tu pre vás tip na článok, ktorý uľahčí každé vaše pečenie a možno aj zlepší výsledok vášho pečenia9 vecí, ktoré by ste mali spraviť PRED každým pečením

A hneď môžete aj jeden z tipov z článku uplatniť – ak si napečiete tento kinder mliečny rez, hoci budete podľa tohto môjho receptu, pozrite si pár videí, aby ste si ešte lepšie osvojili jeho prípravu