Nepečená smotanová torta s jahodami

Nepečená smotanová torta s jahodami a piškótami

Ak hľadáte jednoduchý recept na dezert, ktorý bez problémov zvládnete, aj keď ste v pečení len začiatočník, určite vám príde vhod táto nepečená smotanová torta a jednoduchý recept na ňu.

Nepečená smotanová torta je rýchla, jednoduchá, hotová do 30 minút, nenáročná na ingrediencie – teda je skutočne skvelým ľahkým, osviežujúcim a prudko návykovým dezertom.

.

Prejsť na recept

nepečená smotanová torta s jahodami a s piškótami a jahody a červený kvet

.

Prečo by ste si mali pripraviť práve túto nepečenú smotanovú tortu?

.

Pripravovať ju môžete kedykoľvek, keďže táto nepečená torta vám zaberie polhodinku, možno aj menej.

Smotanovú tortu netreba piecť, stačí ju jednoducho pripraviť podľa môjho nenáročného receptu, dať na pár hodín do chladničky a potom už len zožať úspech v kruhu rodiny a priateľov.

A ak ste sa rozhodli, že sa naučíte konečne piecť, táto nepečená smotanová torta s jahodami je ideálnym kandidátom na váš prvý pripravený koláč a verte, že nech ju ponúknete hocikomu, zožnete veľký úspech.

A ak ste už skúsený domáci pekár, nepečená smotanová torta bude pre vás skutočne pár minútovou záležitosťou, ktorú vám však určite odporúčam vyskúšať – získa si vás svojou príjemnou a ľahkou smotanovou chuťou.

Chuť smotanového krému skvelo dopĺňajú piškóty a sladké jahody. Jahody však pokojne môžete zameniť za prakticky akékoľvek ovocie, na ktoré budete mať práve chuť.

.

Ste začiatočník v pečení? Nepečená smotanová torta je pre vás…

.

Práve vďaka všetkým týmto benefitom (spomínaným vyššie) je táto nepečená smotanová torta u nás v rodine obľúbeným dezertom a zároveň to bol aj môj prvý skutočný a vydarený dezert, čo som kedy napiekla.

Odvtedy už ubehli 3 roky a hoci som už piekla všeličo od kinder mliečneho rezu až po narodeninovú tortu, na túto skvelú smotanovú tortu som nezanevrela a pečiem ju každoročne počas sezóny jahôd.

Tak niet na čo čakať.

Ak je také ľahké spraviť si radosť a spríjemniť deň sebe i ostatným 30-minútovým receptom na smotanovú tortu, načo to odkladať?

.

Pečieme? 🙂

nepečená smotanová torta s ovocím a piškótami a s jahodami a s červeným kvetom

.

Nepečená smotanová torta

.

Základné informácie o recepte (čas, cena za ingrediencie, náročnosť…)

Celkový čas prípravy: 30 minút (+ chladenie celú noc)

Pečenie: nepečené

Chladenie: minimálne 4-5 hodín, najlepšie na celú noc (odporúčam)

Potrebné: tortová forma, voľné miesto v chladničke

Náročnosť: veľmi jednoduché, zvládne skutočne každý, ideálne ako prvý recept začiatočníka v pečení

Cena ingrediencií: asi 5,10 € – všetko + ešte 5 € jahody = 10,10 €

nepečená smotanová torta s jahodami a s piškótami a jahody a červený kvet

.

Nepečená smotanová torta – ako ju pripraviť

.

Ingrediencie

na tortovú formu s priemerom 22 cm

  • 800 g kyslej smotany (minimálne 16 %-nej)
  • 375 ml smotany na šľahanie
  • 300 g piškót
  • 28 väčších jahôd
  • 1 balíček (asi 12 g) vanilínového cukru + pridať podľa chuti

na ozdobu

  • 18 jahôd
  • čokoláda na varenie

.

Postup

1. Na dno tortovej formy poukladáme približne 200 g piškót tak, aby pokrývali celé dno formy – nevadí, ak budú medzi jednotlivými piškótami menšie medzierky, ale prevažne by malo byť piškótami pokryté celé dno.

2. 600 g kyslej smotany zmiešame s ¾ balíčka vanilínového cukru. Osladenú kyslú smotanu vylejeme do formy na piškóty a rozotrieme rovnomerne až ku krajom.

3. Na smotanovú vrstvu, nakrájame na kolieska 15 jahôd a poukladáme ich tak, aby pokrývali celý povrch smotanovej vrstvy. 

4. Zvyšných 200 g kyslej smotany zmiešame so zvyškom balíčka vanilínového cukru (ochutnáme, poprípade dosladíme), nanesieme do formy na vrstvu nakrájaných jahôd a opäť rozotrieme až ku krajom.

5. Na túto vrstvu smotanového krému poukladáme zvyšné piškóty.

6. Poslednú vrstvu tvorí šľahačka zo smotany na šľahanie – smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a pokryjeme ňou vrstvu piškót a rozotrieme až ku krajom formy tak, aby sme piškóty úplne prekryli.

7. Nakoniec tortu ozdobíme jahodami a čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek iným (jedlým).

8. Smotanovú tortu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme ju najlepšie na celú noc do chladničky (alebo minimálne na 4 hodiny).

Na druhý deň už len krájať a vychutnávať 🙂

Dobrú chuť 🙂

———————————————————————–

Každý týždeň čerstvý tip z kuchyne rovno do tvojej e-mail schránky.

Chceš každý týždeň dostať e-mail (newsletter) s užitočným tipom, vďaka ktorému bude každé tvoje pečenie lepšie?

Zadaj sem svoju e-mailovú adresu a potom si naplno vychutnávaj výhody klubu gastro-osôbok (newsletter).

    *kliknutím na tlačítko "potvrdiť" vyjadruješ súhlas s ochranou osobných údajov - nájdeš nižšie, v pätičke

———————————————————————–

.

nepečená smotanová torta s ovocím a piškótami a s jahodami a s červeným kvetom

Vrstvy smotanovej torty – rýchly prehľad

.

  1. piškóty – tak, aby pokryli celé dno
  2. 600 g kyslej smotany + ¾ balíčka vanilínového cukru
  3. 15 nakrájaných jahôd
  4. 200 g kyslej smotany + zvyšok balíčka vanilínového cukru
  5. zvyšné piškóty
  6. vyšľahaná smotana na šľahanie – šľahačka
  7. ozdobiť – jahody a čokoládové hoblinky

Páčil sa ti tento recept – nepečená smotanová torta? Budem rada, ak ho budeš zdieľať ďalej a ohodnotíš ho hviezdičkami (nájdeš nižšie).

Máš nejakú otázku ohľadom receptu? Neváhaj a napíš mi ju dole do komentára, veľmi sa poteším a rada odpoviem.

A ak nechceš zmeškať ďalšie užitočné články o pečení, nové recepty a každý týždeň nový exkluzívny tip o pečení „z mojej kuchyne do tvojej kuchyne“, prihlás sa do newslettera.

Majte sa najsladšie, ako sa dá 🙂

Laura

Nezabudnite ma sledovať na Pintereste 🙂

Summary
recipe image
Recipe Name
Nepečená smotanová torta s jahodami
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)