o blogu s láskou k jedlu sa vo svete nestratíte.

o blogu

K vareniu, ale hlavne pečeniu som sa dostala skrz nápad vlastniť malá útulnú kaviarničku. Čas plynul a nápad s kaviarňou začal byť viac sen ako budúca realita, nuž zapadol prachom víru udalostí. Jeden rok som mala blog Laurey’s World Kitchen. Za ten rok som sa toho veľa naučila a urobila veľa chýb. Ale práve vďaka tomu dnes môžem vytvárať tento skvelý foodblog, prostredníctvom ktorého Vám chcem zdeliť krásu maličkostí, myšlienok, spomienok…pretože toto všetko obsahuje jedlo vytvorené s láskou. A keďže som v kuchyni nováčik, tak tých spomienok je a bude veľmi veľa. Predsa len, ak tvoríte vlastné recepty a neviete základy, tak nie vždy to pôjde ako po masle.

IMG_8506
IMG_8755
IMG_8441
Smotanovo-jahodová torta
IMG_8751
IMG_8751

Príbeh

Všetko sa to začalo v júny. Písal sa rok 2017 a 5 kamarátok oslavovalo v meste. Rozprávali sa o všeličom. Aj o blogovaní. Podstatne známa vec, ale tak samozrejmá až bližšie nespoznaná. Však teraz je populárny najmä YouTube. Skoro každý vtedy chcel byť známym youtuberom, ale bloggerom? To, že niekto musí všetky tie články na internete aj písať, si nikto poriadne neuvedomoval. A hlavne to nikoho nelákalo. Medzi tými piatimi kamarátkami bolo dievča, ktoré to skúsilo. Skúsilo blogovať. Medzi tými kamarátkami som bola aj ja. Blogovanie ma fascinovalo, ale bála som sa s tým začať. Mnoho vecí čo som v živote začala, som nikdy nedokončila, takže napokon to bola len stráta času. Nuž som len každý deň čítala blog mojej kamarátky a tešila som sa z každého nového príspevku. Popritom som každý večer pred spaním rozmýšľala – Blogovať? Neblogovať?        A o čom? A ako? Nakoniec som si predsa len založila blog na Bloggerovi. Neskutočne ma to chytilo. Písala som články, vylepšovala webdizajn, hľadala iné blogy. Bola to moja nová samostatná kapitola života. Kus mňa.

Za ten rok blogovania som sa naučila mnoho, prečítala veľa článkov, spoznala (aj keď nie osobne) veľa skvelých bloggerov, ktorí sú pre mňa aj doteraz inšpiráciou. Nuž, ale Blogger mi už nestačil a myslela som to s blogovaním vážne. Posledné mesiace som nerobila nič iné iba sa trápila a zisťovala ako presunúť môj starý blog až som sa nakoniec rozhodla založiť si nový blog. Tak tu je: tisíc a jedna chuť

Verím, že s týmto blogom sa mi bude dariť o veľa viac a budem mať z neho ešte väčšiu radosť ako z toho starého. Pretože som konečne našla zmysel toho prečo blogujem.

ovocie
tisíc a jedna chuť foodblog
IMG_8506
tisíc a jedna chuť5 1
IMG_8764
IMG_8756

prečo som sa rozhodla blogovať

Každý z nás a určite aj ty máš nejaké sny a ciele, ktoré chceš v živote dosiahnuť. Tešiť sa z úspechov. Niektorým sa podarí dosiahnuť tieto úspechy rýchlejšie a iní (a medzi nimi aj ja) sa trápia tam na začiatku.

Ale prečo a ako to zmeniť?

Predovšetkým potrebuješ motiváciu. A to hneď niekoľko motivácií. Tou najsilnejšou motiváciou je niekto s podobným príbehom. Aby si vedel, že nie si v tom sám, že nie iba tebe sa nedarí.

Presne pre toto blogujem.

Chcem ti dodať odvahu, motivovať ťa pokračovať v tom (niečom zmysluplnom) čo ťa baví a napĺňa a nenechať sa odradiť neúspechom. A aj keby tých neúspechov bolo veľmi veľa to vôbec nevadí.

Mne sa už toľko nepodarkov podarilo ukuchtiť a stále varím a pečiem. A ešte mám aj foodblog.

Ale tento citát ma vždy motivuje a aj sa nad ním pousmejem, lebo presne vystihuje moje kuchárčenie:

,,Nezlyhal som. Práve som našiel 10 000 spôsobov, ktoré nebudú fungovať.“              Tomas A. Edison

Preto budem rada ak ťa aspoň jeden článok motivuje, inšpiruje alebo sa aspoň letmo pousmeješ nad  mojimi príbehmi, ktoré si neprestajne odnášam z kuchyne. Dúfam, že moje receptíky aj niekedy vyskúšaš.

tisíc a jedna chuť4 2